Els dotze joves, escollits pels seus companys, hauran de treballar i desenvolupar les diferents projectes que proposin. Els consellers s’han mostrat força interessats en l’àmbit de la mobilitat, l’urbanístic i en aquelles accions comunals que els puguin afectar

Font: Comú d'Andorra la Vella

El Consell de Joves d’Andorra la Vella per al curs 2024-2025 s’ha constituït aquest dimarts amb l’objectiu d’involucrar els adolescents en els projectes i accions que s’emprenen a la parròquia. Així, s’ha ratificat la participació dels dotze escolars que representen els sis centres educatius de secundària d’Andorra la Vella i que han estat escollits pels seus companys de forma prèvia. Durant aquest curs tenen l’encomana de desenvolupar i treballar en diverses propostes de millora de la parròquia, que hauran de presentar i posar en comú durant la sessió de debat, que tindrà lloc al mes de maig.

Aquesta primera sessió ha servit per prendre contacte i establir les bases del que és el Consell de Joves. Els consellers, en representació dels cursos de 2n d’ESO, quatrième i 9 Yers de cadascun dels sis centres d’Andorra la Vella (Col·legi Janer, Col·legi Sant Ermengol, Colegio Español Maria Moliner, British College of Andorra, Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma i el Lycée Comte de Foix) s’han presentat i han traslladat les seves intencions de treballar en millores per a la parròquia. La sessió també ha servit per poder traslladar de forma inicial les seves inquietuds, que s’han centrat, sobretot, en l’àmbit de la mobilitat, l’urbanisme i l’esport.

La cònsol menor, Olalla Losada, i la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, han encoratjat els joves a treballar en les seves propostes i, sobretot, els ha felicitat per la seva iniciativa i decisió “per fer-se escoltar i ser un actiu en el desenvolupament de la parròquia”. En aquest sentit, han fet el punt al voltant de l’estat de les propostes presentades pels seus antecessors, com el projecte ‘DiscoJove’, ja en marxa, al Kapital; la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Parroquial (POUP), a través de la qual es projectarà l’Andorra la Vella del futur amb una visió sostenible; la remodelació de la plaça del Poble, amb espais pensats pels joves; el projecte integral de reforma de voravies; i la demanda perquè els joves d’entre 12 i 17 anys puguin accedir, un dia a la setmana, al Centre Esportius dels Serradells.